Faciliteiten

Testfaciliteit Visserij-innovatiecentrum

line-blue

De testen worden uitgevoerd in een loods van 37 x 13 meter, welke is voorzien van doorzichtige dakplaten voor optimale visuele waarnemingen. In de loods is een waterbassin opgebouwd met betonnen stapelblokken. De bak is 32,8 meter lang, 3,2 meter breed en 2 meter hoog. In de waterbak ligt een zandbed van 30 centimeter. De waterhoogte boven het zandbed is ongeveer 1,40 meter. De bak is gevuld met ongeveer 175 kuub zout water waarvan de kwaliteit continue in de gaten wordt gehouden.

Het testcentrum is gevestigd in het hart van de Stellendamse visserijhaven, op het terrein van United Fish Auctions N.V.

Geleiderail met loopwagen

line-red

Op de gestapelde blokken is een geleiderail gemonteerd waarop een loopwagen rijdt die voor diverse functies kan worden gebruikt, de loopwagen kan met instelbare snelheden over de rail worden getrokken, de loopwagen is voorzien van een losse trekkrachtmeter waarmee diverse objecten op verschillende snelheden door het water getrokken kunnen worden. Op de wagen en rond de waterbank zijn camera’s gemonteerd welke in diverse standen kunnen worden geplaatst voor een optimaal beeld. De verzamelde data worden afgelezen in de controlekamer.

De controlekamer

line-red

Er wordt gebruik gemaakt van computertechnologie en video om het gebruik en gedrag van vistuigen in het water zichtbaar te maken en vast te leggen. Deze beelden komen vanuit het test bassin rechtstreeks live binnen in de controlekamer. Daar kunnen betrokkenen de tests live volgen. Tevens worden de beelden opgeslagen om later te worden gemonteerd tot eindproduct. Deze beelden worden door middel van een link in het projectverslag beschikbaar gesteld.

Het testcentrum is gevestigd in het hart van de Stellendamse visserijhaven, op het terrein van United Fish Auctions N.V.